Mayıs ayında Elazığ’a gelen uzman ekiplerin başlattığı detaylı envanter çalışmaları kapsamında fincanlar 17 farklı gruba ayrıldı. Daha önce pek bilinmeyen Titrek Fincan, Bülbül Tükürüğü Fincanı ve Kallavi Fincan gibi özel türler de bu süreçte ortaya çıkarıldı.
Her fincan, görsel olarak fotoğraflanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter defterine işleniyor. Ayrıca kayıtlar dijital ortamda da arşivlenerek, halka açık bir veri tabanı oluşturulacak.
Elazığ Tarih ve Turizm Derneği (ETUDER) Başkanı Ahmet Bulut, envanter çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Fincanlar hem fiziki olarak deftere hem de bilgisayar ortamına kaydediliyor. Kısa süre içinde kurulacak web sitesi üzerinden ziyaretçiler, müzedeki tüm fincanları çevrim içi görebilecek. Bu, Türkiye’de bir ilk olacak.”
Fincan Müzesi’ne ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Ahmet Bulut, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını belirtti. Bulut, ilginin devam etmesi durumunda müzeye yönelik yeni projelerin de hayata geçirileceğini ifade etti.
SPOR
1 gün önceEKONOMİ
4 gün önceGENEL
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
17 Temmuz 2025SPOR
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025