Yaklaşık 4.000 dekar alanda daha önce vahşi sulama yöntemiyle yapılan tarımsal üretim, yıllardır kuraklık, küresel ısınma ve su kayıpları nedeniyle ciddi verim kayıplarına neden oluyordu. Yeni sulama tesisi ile birlikte bu olumsuzlukların önüne geçilerek suyun kayıpsız ve etkin biçimde arazilere ulaştırılması sağlandı.
Çiftçiler, artık yağmurlama ve damlama gibi modern sulama sistemlerini kullanarak hem su tasarrufu sağlıyor hem de tarımsal verimlerini artırıyor.
Vahşi sulama, düzensiz su kullanımı nedeniyle hem su israfına neden oluyor hem de çevreye zarar veriyordu. Modern sulama tekniklerine geçiş, özellikle kuraklık tehdidi altındaki tarım arazileri için büyük önem taşıyor. Çiftçiler, sondaj ve geleneksel yöntemler yerine daha düşük maliyetli ve sürdürülebilir sistemlere geçişin artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade ediyor.
İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yürütülen projelerle;
Bitki çeşitliliği artırılıyor,
Su kaynakları daha verimli kullanılıyor,
Tarımsal verim artıyor,
Çiftçilerin rekabet gücü yükseliyor,
Daha az iş gücüyle daha fazla üretim yapılabiliyor.
İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Genel Meclisi üyelerimiz, yöneticilerimiz ve personelimizle birlikte kırsal yaşamı desteklemek, yerinde istihdamı artırmak ve altyapı sorunlarını çözmek adına çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” denildi.
Ayrıca tesisten faydalanan çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir üretim sezonu temennisinde bulunuldu.
SPOR
1 gün önceEKONOMİ
4 gün önceGENEL
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
17 Temmuz 2025SPOR
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025